Elektroden Gel

Ultrageluid gel voor echografie.

Minder geschikt voor gebruik met EMG elektroden vanwege mindere geleiding. Wij adviseren daarvoor elektroden gel.

  • Wateroplosbaar
  • Anti-allergeen

Toepassing

Ultrageluid gel voor echografie

Verpakking

Fles van 250 ml
Artikel nummer 26-2200016

ELEKTRODEN-GEL OF ULTRAGELUID-GEL?

Ultrageluid-gel is ontwikkeld als medium tussen de ultrageluidkop en het lichaamsopppervlak. Het wordt daarnaast vaak gebruikt als glijmiddel bij de toepassing van vaginale of rectale probes. Over het algemeen gaat dat prima en zijn de EMG-metingen uitstekend.

Theoretisch beschouwd is de gel echter niet ideaal als medium tussen een EMG-probe en weefsel. In ultrageluid-gel worden bepaalde zouten toegevoegd om de viscositeit te verhogen. Een ongewenst neveneffect hiervan is het iontoforese-effect onder de elektroden-oppervlakten bij EMG- en elektrotherapie.

Elektroden-gel daarentegen is wel specifiek ontwikkeld als medium tussen EMG-probe (elektrode) en lichaam om de geleiding van het EMG-signaal optimaal te maken. Daarnaast is de elektroden-gel goedgekeurd voor vaginaal gebruik.

In een kleine testopstelling hebben we beide gel soorten uitgebreid vergeleken. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het in een ‘storingsvrije’ omgeving geen verschil maakt welke gel gebruikt wordt. Indien er een storingsbron (zoals een computer) dicht in de buurt van het EMG-apparaat wordt geplaatst is de storing bij gebruik van elektroden-gel echter significant kleiner dan bij gebruik van ultrageluid-gel.