Pelvitec en Product Nieuws

December 2020: Introductie Surefire voor perineale biopten

Pelvitec introduceert de SureFire een disposable biopsieguide voor perineale biopten.
Met de komst van de SureFire staat niets de transitie van transrectale naar transperineale prostaatbiopten meer in de weg.

U kunt nu beschikken over een betaalbaar hulpmiddel met stabiele fixatie op de ultrasound transducer.
Bovendien hoeft u geen dure investeringen te doen voor steppers of template grids.

Meer afbeeldingen en informatie vindt u hier.

Voor het stellen van vragen, het aanvragen van een persoonlijke toelichting of een demonstratie kunt u contact met ons opnemen via info@pelvitec.nl

Surefire design

Webinar Minze: 3 december 2020

Monitoren op afstand óók tijdens Covid-19

Op 3 december aanstaande organiseert Minze een tweede editie van het webinar “Remote monitoring in functional urology. Managing your LUTS patients efficiently during covid-19”. Spreker is Prof.Dr. Gunter de Win, de voertaal is Engels.

Here’s what you will learn:

· Methods available for remotely monitoring LUTS patients and how to combine with teleconsultation.

· Discussion of patient cases derived from daily practice. OAB, BPH, Nocturia and other LUTS.

· Automated bladder diaries, uroflowmetry at home and other tools for screening and following up your patients

· How these tools can help you managing your patients efficiently and scaling up your business in post-COVID-19 times.

Het webinar is gratis toegankelijk en start om 15:00 uur. Registreren kan hier

24 november: Webinar Efemia

Voor continentieverpleegkundigen, bekkenfysiotherapeuten en andere hulpverleners die te maken hebben met SUI.
 
Met een (Engelstalige) bijdrage van de Zweedse fabrikant over de ontwikkeling, achtergrondinformatie en studies.
Tevens gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie.
Wij hopen op een mooi interdisciplinair webinar met uitwisseling van kennis en feedback uit verschillende vakgebieden.

Gratis online workshops en opfriscursussen

Tijdens de Coronacrisis willen wij u de service blijven bieden die u van ons gewend bent. Wij weten niet wanneer de producttrainingen en workshops in Delft weer kunnen plaatsvinden.

Daarom bieden wij momenteel onze workshops en trainingen online aan.

Nieuw zijn de online bijeenkomsten voor gebruikers van de Minze flowmeter. Bedoeld voor het onder deskundige begeleiding analyseren van geanonimiseerde flows en het uitwisselen van gebruikerservaringen. Meer informatie en de mogelijkheid om in te schrijven vindt u hier.

April 2020: Introductie Intimate Rose pelottes

Naast de vertrouwde Feminaform pelottes van hoge kwaliteit medische kunststof levert Pelvitec vanaf heden de Intimate Rose pelottes.

Speciaal ontworpen voor patiënten die voorkeur hebben voor een zachte en buigzame siliconen variant.

Door de fijne handgreep is er uitstekende controle over iedere beweging.

Een verlengd handvat zorgt voor een maximaal bereik en nog meer ontspannen houding.

Intimate Rose pelottes zijn uitgevoerd in aansprekende kleuren op basis van geteste veilige kleurstoffen en BPA vrij.

Ze worden geleverd in sets van 4 stuks, de grootste maten zijn los verkrijgbaar.

Meer informatie zoals de verkrijgbare sets, de maten en de brochure kunt u hier vinden.

Bestellen is mogelijk via onze webshop.

10 juni Webinar Functionele urologie en pediatrie

De crisis heeft  een aantal initiatieven voor hulp op afstand in gang gezet of versneld. Een deel blijkt zeer effectief en zal in de toekomst geheel of deels worden behouden.


Wij bevelen dit internationaal webinar over de mogelijkheden van monitoring en follow-up op afstand binnen de  functionele urologie en pediatrie  dan ook van harte bij u aan.

Via deze link kunt u zich inschrijven voor dit webinar. Er zijn geen kosten aan verbonden.

23 en 30 april Webinars Flowmetrie

Het programma bestaat uit:

· een korte inleiding door Hero Mulder

· lezing: hoe past flowmetrie binnen de bekkenfysiotherapie

· praktijkvoorbeelden interpretatie flows

· discussie en vragen

Ter ondersteuning van de workshop zal Gonneke Dubbeling aanwezig zijn voor het therapeutisch inhoudelijke gedeelte en voor het beantwoorden van vragen. Gonneke is werkzaam als bekkenfysiotherapeut, kinderbekkenfysiotherapeut en seksuoloog en treedt regelmatig op als gastdocent bij diverse opleidingen in Nederland, Suriname en Curaçao. U kunt zich aanmelden per e-mail. Wij zenden u dan de details over de webinar en het inloggen.

Op afspraak: online product training Neurotrac MyoPlus serie

Om te ontdekken “wat nog meer kan” met de software of om vragen over het gebruik te stellen. Mail gerust om een datum af te spreken via info@pelvitec.nl

29 januari 2020 : SOMT Cursus in samenwerking met Pelvitec

Flowmetrie voor bekkenfysiotherapeuten en kinderbekkenfysiotherapeuten

Woensdag 29 januari 2020

Flowmetrie wordt steeds meer toegepast door bekkenfysiotherapeuten in de eerste lijn als een feedback en als evaluatief instrument. Daarbij kan de flowmetrie ondersteunend werken in het diagnostisch proces. Flowmetrie wordt met name in de tweede lijn gebruikt maar is eenvoudig toe te passen in de eerste lijn en ontlast daardoor de tweedelijns-diagnostiek. Het is noodzakelijk om flowmetrie op een juiste wijze toe te passen en daarom is adequate scholing noodzakelijk. Daarom heeft SOMT University een eendaagse scholing ‘Flowmetrie voor bekkenfysiotherapeuten en kinderbekkenfysiotherapeuten’ ontwikkeld.
In deze scholing krijgt u onderwijs van een aantal autoriteiten op het gebied van de flowmetrie waardoor u optimaal wordt geschoold als bekkenfysiotherapeut om met flowmetrie te werken waarbij een heldere en expliciete afbakening van het indicatie- en competentiedomein van de bekkenfysiotherapeut centraal staat.
Tevens wordt flowmetrie gebruikt als instrument om veranderingen en progressie te tonen ten behoeve van transparantie en therapietrouw.

Voor deze cursus is accreditatie aangevraagd bij het KNGF/Keurmerk voor het register Bekkenfysiotherapie en Kinderfysiotherapie.

Voor nadere informatie en aanmelding verwijzen wij naar de website van SOMT University of Physiotherapy via https://www.somtuniversity.nl/onderwijs/nascholing/nascholingskalender/

12 juni : 1e Minze flowmetrie gebruikers middag

Pelvitec organiseert op woensdag 12 juni aanstaande een Minze gebruikers middag waarbij u de gelegenheid krijgt om onder deskundige leiding meerdere flowmetrie casussen te bespreken.

Deze middag wordt geleid door Gonneke Dubbeling-Ruijl. Zij is geregistreerd Bekkenfysiotherapeut, Kinderbekkenfysiotherapeut en Seksuoloog. Gonneke werkt dagelijks met flowmetrie en heeft op dit gebied een schat aan kennis en werkervaring.

Meer informatie is hier te vinden.

10 April : 2e Workshop Echografie en Flowmetrie

Op woensdag 10 april verzorgt Pelvitec nogmaals een workshop over flowmetrie & echografie binnen de bekkenfysiotherapie. Het aantal aanmeldingen voor de 1e workshop in januari was zo groot dat wij niet iedereen konden ontvangen. Het programma is zeer enthousiast ontvangen dus herhalen wij de workshop met een identieke opzet in april.

Wij hebben een afwisselend programma samengesteld waarin verschillende sprekers hun kennis en ervaring zullen delen. Een ruime plaats is ingeruimd voor diagnostiek middels flowmetrie en echografie en voor de vraag welke extra mogelijkheden dit biedt in de dagelijkse praktijk en in de communicatie naar artsen.

https://www.pelvitec.nl/site/workshops/flowmetrie-en-echografie/

Symposium/hands-on training Single Use URS
De Vakgroep Urologie van het CWZ Nijmegen organiseert op vrijdagmiddag 22 februari een symposium over het gebruik van Single-Use URS. Accreditatie is aangevraagd via de NVU.
Details over het programma en inschrijving kunt u hier downloaden
Alle deelnemers krijgen de mogelijkheid om Single-Use scopen van verschillende fabrikanten te testen.Pelvitec zal aanwezig zijn met de EU-ScopeTM , een zeer recent geïntroduceerde URS
met uitstekende beeldkwaliteit die is aan te sluiten op uw eigen monitor.
Deze zeer complete disposable scoop voorziet niet alleen in auto focus, white balance, brightness adjustment, edge reinforcement en zoom in & out, maar biedt zelfs de mogelijkheid voor foto en video opslag en replay.

https://www.pelvitec.nl/site/urologie/endo-urologie/eu-scope/

Workshop Echografie en Flowmetrie

Op 25 januari verzorgt Pelvitec een workshop over flowmetrie & echografie binnen de bekkenfysiotherapie.

Wij hebben een afwisselend programma samengesteld waarin verschillende sprekers hun kennis en ervaring zullen delen. Een ruime plaats is ingeruimd voor diagnostiek middels flowmetrie en echografie en voor de vraag welke extra mogelijkheden dit biedt in de dagelijkse praktijk en in de communicatie naar artsen.

https://www.pelvitec.nl/site/workshops/flowmetrie-en-echografie/

Introductie single-use flexibele ureterorenoscoop

Pelvitec introduceert de EU-ScopeTM een single-use flexibele ureterorenoscoop met uitstekende beeldkwaliteit en aan te sluiten op uw eigen monitor.

Deze betaalbare disposable scoop heeft een 8,7 FR diameter schacht en een 3,8 Fr werkkanaal.

De EU-Scope beschikt over een groot aantal extra mogelijkheden zoals auto focus, white balance, brightness adjustment, edge reinforcement en zoom in & out.

Via het voetpedaal tevens freeze , foto en video opslag en replay.

De EU-ScopeTM  is inzetbaar ter vervanging van uw re-usable systemen maar kan ook gebruikt worden als back-up systeem tijdens drukke perioden of reparaties.

https://www.pelvitec.nl/site/urologie/endo-urologie/eu-scope/