Elektroden Gel

Elektroden gel voor een beter EMG-signaal. Deze gel is speciaal ontwikkeld voor EMG elektroden en levert gegarandeerd een beter contact en betere geleiding dan met ultrageluid gel.

  • Hygiënisch kleine handzame verpakking van 60 gram welke voldoende is voor +/- 40 behandelingen.
  • Ook verkrijgbaar in tubes van 250 gram
  • Bevat geen zout en wordt daardoor niet dunner zodra het in contact komt met het lichaam
  • Getest voor vaginale toepassing
  • Transparant, bevat geen formaldehyde of alcohol, reuk- en kleurloos

Toepassing

Contactgel voor EMG elektroden

Verpakkingen

1 tube van 60 gram    –     Artikel nummer 06-GE424631

1 tube van 250 gram    –     Artikel nummer 06-GE424612

ELEKTRODEN-GEL OF ULTRAGELUID-GEL?

Ultrageluid-gel is ontwikkeld als medium tussen de ultrageluidkop en het lichaamsopppervlak. Het wordt daarnaast vaak gebruikt als glijmiddel bij de toepassing van vaginale of rectale probes. Over het algemeen gaat dat prima en zijn de EMG-metingen uitstekend.

Theoretisch beschouwd is de gel echter niet ideaal als medium tussen een EMG-probe en weefsel. In ultrageluid-gel worden bepaalde zouten toegevoegd om de viscositeit te verhogen. Een ongewenst neveneffect hiervan is het iontoforese-effect onder de elektroden-oppervlakten bij EMG- en elektrotherapie.

Elektroden-gel daarentegen is wel specifiek ontwikkeld als medium tussen EMG-probe (elektrode) en lichaam om de geleiding van het EMG-signaal optimaal te maken. Daarnaast is de elektroden-gel goedgekeurd voor vaginaal gebruik.

In een kleine testopstelling hebben we beide gel soorten uitgebreid vergeleken. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat het in een ‘storingsvrije’ omgeving geen verschil maakt welke gel gebruikt wordt. Indien er een storingsbron (zoals een computer) dicht in de buurt van het EMG-apparaat wordt geplaatst is de storing bij gebruik van elektroden-gel echter significant kleiner dan bij gebruik van ultrageluid-gel.